Folkebibliotekerne.

Bygningerne og de kunstneriske udsmykninger.
 


Af Lone Lambert JensenDenne side er ikke medtaget i navigationspanelet. Benyt browserens tilbageknap for at komme tilbage til forsiden.

 

 

  

 

Russell Library.

Plymouth, Massachussets, USA


 

Lidt tilbagetrukket på en almindelig villavej i den historiske by Plymouth i Massachussets, USA, ligger Russell Library. Bygningen kunne sagtens have været en om end lidt excentrisk bolig, og havde det ikke været for det store "Library for sale" skilt, var jeg nok ikke stoppet op. Men tanken om at man her kunne købe sit eget bibliotek, og de efterfølgende fantasier om at indrette et forhenværende bibliotek til egen bolig (stik imod bibliotekernes formål, at være "public") var svimlende!! En pris på $831,300 fik mig dog hurtigt ned på jorden igen (~ 4,15 mill DKK).

Biblioteket blev solgt og åbnede d. 15. september 2007 som Plymouth Centre for the Arts. Fondsmidler fra det lokale handelsliv samt over 100 frivillige fik på tre måneder sat bygningen og de omkring liggende havearealer i stand. Indvendigt har  de originale trægulve fået nyt liv, og væggene er nymalede. Det lå den lokale befolkning meget på sinde, at bevare bygningen som en del af det kulturelle liv i byen, frem for at den blev solgt og indrettet til lejligheder.

Historien begynder i 1901, hvor en søskendeflok fra Russell familien lod bygningen opføre til ære for deres forældre. Den blev doneret til byen Plymouth med det formål at blive brugt til bibliotek. Bygningen er listet i "National Register of Historic Places" som er USA's registrant for historiske bevaringsværdige steder og bygninger

Bibliotekets samlinger, som inkluderer den historiske "Plymouth Collection" er i dag en del af Plymouth Public Library, som ligger i byens hovedgade, South Street

 

 

 

 

 

Centre for the Arts
Russell Library,
11 North Street
P.O. Box 4077
Plymouth, MA 02361 

  • Opført 1901
  • Opført til biblioteksformål
  • Nuværende kulturcenter med galleri, scene og fællesrumLink til Plymouth Centre for the Arts i det forhenværende Russell Library.Et par biblioteksrelevante citater som Plymouth Public Library åbenbart forholder sig positivt til:

There is not such a cradle of democracy on earth as the Free Public Library,
Where neither rank, office, nor wealth receives the slightest consideration.
-Andrew Carnegie

"A library is not a luxury but one of the necessities of life"
~Henry Ward Beecher~